Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Christofer Bergenblock(C) och Lena Språng (C).

Dags att satsa på landsbygdstrafiken

Här är våra fyra förslag.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Lyckade satsningar i kollektivtrafiken" (29/8).

De senaste åren har det gjorts flera lyckade och viktiga satsningar på kollektivtrafiken i Varberg, så som 15-minuterstrafik i stadstrafiken, gratis bussresor för seniorer och enzonstaxa för periodkort. Satsningarna har dock haft en tydlig slagsida mot stadstrafiken och ifrån Centerpartiet tycker vi att det nu är hög tid att satsa på landsbygdstrafiken. Vi föreslår därför fyra förändringar i syfte att förbättra landsbygdstrafiken.

För det första vill vi komplettera med en ny flexlinje som är beställningsbar och kan ta resenärer på tvärs gentemot de ordinarie busslinjerna, t ex från Veddige till Väröbacka eller från Skällinge till Tvååker. För det andra vill vi se över helgtrafiken så att det är möjligt att åka kollektivt under helgkvällar från samtliga orter i kommunen minst varannan helg. För det tredje vill vi förbättra trafiken med kranskommunerna, så att man kan åka mellan exempelvis Kungsäter och Horred eller mellan Sibbarp och ordinarie busslinje på väg 154. För det fjärde vill vi se över tidsreglerna för seniorkortet, så att boende på orter med långa avstånd och få bussturer inte drabbas negativt, vilket tyvärr är fallet i dag.

Med Centerpartiet bakom ratten kommer förbättrad kollektivtrafik på landsbygden vara prioriterat under nästa mandatperiod. Det är på tiden!

Christofer Bergenblock (C)

1:a på kommunlistan

Lena Språng (C)

2:a på kommunlistan