Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dags att gå vidare

Pengarna vi fick har använts precis som det var tänkt.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Kommunens beslut 7/8 i att ge del av de statliga pengarna till Agape var ett viktigt beslut helt enligt riktlinjerna för bidraget från staten. Det gjorde att även killar som ännu väntade på sina uppehållstillstånd kunde stanna i kommunen och studera vidare i höst . Det enhälliga beslutet i fullmäktige 18/12 att stödja fortsatt boende via socialtjänsten gjorde att många som under hösten fått sina tillstånd eller fortfarande väntade, kunde fortsätta att bo kvar i kommunen och gå kvar i skolan. Det hade inte varit möjligt om inte man tagit rätt beslut 7/8. Då hade många killar inte funnits kvar i kommunen nu. Därför var beslutet 7/8 så viktigt och så riktigt. Pengarna som Agape fick 7/8 har använts till boende, precis det som var avsikten med statsbidraget. Det går inte att betala tillbaks dem i efterhand.

Det är bara politisk teater att fortsätta denna diskussion nu. Pengarna har använts till boende, helt enligt beslut i fullmäktige. Senast 18/12 i full enighet.

Dessutom bör alla inblandade sansa sig lite. Artikeln i HN har väckt flera ur sina hålor. Jag har personligen fått motta anonyma telefonsamtal efter artikeln i lördags.

Dags att gå vidare nu!

Björn Mellquist

Agape