Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det räcker att öppna grytskåpet så har en ettåring att göra ett bra tag, skriver insändarskribenten. Bild: FREDRIK SANDBERG / TT
Det räcker att öppna grytskåpet så har en ettåring att göra ett bra tag, skriver insändarskribenten. Bild: FREDRIK SANDBERG / TT

Dagens unga föräldrar verkar ha tappat tron på sig själva

Jag tycker att alla ska försöka vara hemma med sina barn så länge som möjligt.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Självklart ett bra alternativ att ha barnen hemma"

Jag pratade med en ung mamma häromdagen och det var riktigt skrämmande! Hon berättade att hennes son nu var tre år och att han skulle skolas in på förskola. Ja, hon och pappan hade varit hemma med honom tills nu! De hade läst massor av böcker, gått långa promenader i skogen, städat garaget och bakat sockerkaka. De hade åkt och handlat och kollat på maskiner de stött på utomhus, hälsat på olika typer av djur, badat i havet och massor av andra saker. Allt sånt som man gör i vardagen. Det skrämmande i detta är att hon och pappan blivit ifrågasatta av andra unga föräldrar!

– Va, ska ha inte vara på förskola?

– Ska ni vara hemma?

– Blir inte det jobbigt?

– Hur ska ni kunna stimulera honom?

– Kommer han inte att hamna efter?

Visst är det skrämmande och sorgligt att dagens unga föräldrar helt tycks ha tappat tron på sin egen förträfflighet!?

Jag tycker att alla som har ekonomisk möjlighet ska försöka vara hemma med sina barn så länge som möjligt! De som inte har den ekonomiska möjligheten ska absolut kunna få någon form av extra föräldrapenning för att man väljer hem istället för förskola. Ett sådant system skulle gynna alla: Barnen som får mer tid i lugn och ro med sina föräldrar. Föräldrarna som slipper stressa och passa tider. Barnen på förskola som får mindre grupper. Personalen på förskolan som får möjlighet att hinna med alla barnen!

Stå på er unga föräldrar! Ni kan! Det behöver inte vara mer komplicerat än att öppna grytskåpet så har en ettåring att göra ett bra tag!

En Annan Marie