Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Knutpunkten. Åk gärna till Helsingborg för ett studiebesök på stationen där.

Dåliga lösningar för tågtunneln

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Varberg. En rekommendation till alla er som tycker att en järnvägstunnel med ny station är en bra idé. Åk gärna till Helsingborg för ett studiebesök på stationen där. Ställ er nere vid spåren och se er omkring. I Varberg blir det bara ett dubbelspår jämfört med två stycken dubbelspår i Helsingborg, alltså bara halva utrymmet. Där passerar inga godståg vilket blir fallet i Varberg.

Tänk er att en familj med små barn står och väntar på inkommande persontåg då ett godståg kan komma att passera stationen i full fart. För alla de miljarder som våra politiker gladeligen investerar i ett alldeles för dyrt projekt blir det väldigt dåliga lösningar som vi kommer att ångra många gånger om. Arbetet kommer även att orsaka alldeles för stora störningar i trafik och miljö då det innebär att man måste flytta järnvägen två gånger vilket gör att kostnaderna bara rusar i väg. Nej stoppa tunnelarbetet och planera för att bygga järnvägen där den ska vara, i marknivå. Lägg hellre någon miljard på att förbättra våra vägar som verkligen behöver förbättras och behåll färjan med sitt färjeläge i hamnen.

Det skulle också vara väldigt intressant att höra våra politikers förslag på hur de har tänkt lösa trafikfrågan för alla som är tänkta att bo i Västerport. Några av alla de som ska bo där behöver väl också ta sig till och från arbete förmodligen via Lassabacka som redan i dag är svårt att komma igenom morgon och kväll.

Sunt förnuft säger att dessa projekt måste byggas längre in i land

Jag ser bara mörker i tunneln