Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Återvinning. En återvinningsstation där man kan lämna förpackningar kommer finnas kvar i Limabacka. Bild: PONTUS LUNDAHL / TT
Återvinning. En återvinningsstation där man kan lämna förpackningar kommer finnas kvar i Limabacka. Bild: PONTUS LUNDAHL / TT

Därför stängs Limabacka återvinningscentral

Utökat öppethållande i Veddige.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar på "Inte smart att stänga återvinningscentralen i Limabacka"

För att kunna möta framtidens krav på att sortera ut allt fler avfallsslag är området vid Limabacka alltför begränsat. Dessutom ska det finnas möjlighet att lämna saker för återbruk. Det saknas tillgänglig yta för att bygga ut anläggningen. Det och att arbetsmiljön är dålig och riskfylld för både personal och besökare ligger till grund för att stänga centralen. En återvinningsstation där man kan lämna förpackningar kommer att finnas kvar i Limabacka. Vi kommer även att vid några tillfällen under sommarhalvåret placera ut en mobil återvinningscentral i närområdet.

Återvinningscentralen i Veddige ligger cirka 8,5 kilometer från anläggningen i Limabacka. Vi bedömer det som ett rimligt avstånd. Majoriteten av invånarna i Varberg och Falkenbergs kommun når någon av våra fem återvinningscentraler inom 15 kilometers radie. (Se bild nedan)

För att möta ett ökat tryck på återvinningscentralen i Veddige utökar vi öppettiderna från och med den 12 november och kommer även att ha öppet på onsdagar och varje lördag.

Elisabeth Andersson

avfallsplanerare på VIVAB