Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fi. Feministiskt initiativs valstuga vid Sergels torg i Stockholm.
 Bild: Fredrik Sandberg/TT
Fi. Feministiskt initiativs valstuga vid Sergels torg i Stockholm. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Därför röstar jag på Fi

Vi behöver reformer som möjliggör för allas frigörelse.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Politik handlar om visioner, vilket samhälle vi vill se i framtiden. Jag vill se ett samhälle där makthavare respekterar mänskliga rättigheter och jobbar mot alla typer av förtryck. Jag vill att mina vänners psykiska ohälsa tas på allvar, att skolan ska vara jämlik, att pensionärer inte ska behöva leva på existensminimum. Jag vill att klimatet ska tas på största allvar och genomsyra varje politisk reform, inte bara vara en sidofråga som tas upp på agendan när det passar sig.

Det här valåret pratas det mycket om trygghet. För mig handlar inte trygghet om hårdare tag och militär upprustning, utan att jag ska slippa gå på gatorna i min stad med nycklarna mellan fingrarna och repetera självförsvarstekniker i mitt huvud. Att personer som blivit utsatt för sexuellt våld ska känna trygghet i att rättssystemet kommer lyssna på dem. Jag vill se att klassklyftorna minskar, inte tvärtom. Jag vill se ett Sverige som står upp för asylrätten; ett Sverige som inte tvingar människor till att drunkna på Medelhavet.

Att människor i dag hindras av normer och diskriminering gör att de inte kan leva sina liv fullt ut. Vi behöver reformer som möjliggör för allas frigörelse. Vi behöver ett parti i riksdagen som aldrig tummar på mänskliga rättigheter. Därför kommer jag rösta på Fi på söndag.

Vera, 18