Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: Bertil Ericson / TT

Därför finns inte fler tv-kanaler på äldreboendena

Det fungerar som i en vanlig lägenhet.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Låt de äldre se allsvensk fotboll på tv”

Hej Kerstin, jag förstår att du är upprörd över situationen som uppstod när du skulle träffa din man på Tallgläntan. När man får en mötestid vill man ju nyttja den maximalt. Jag vet att det är ett hårt tryck på våra säkra mötesplatser, särskilt på Tallgläntan, och ibland blir det fel. Men jag hoppas att ert nästa möte blir desto bättre och att du då vet vart du kan parkera så att du inte behöver gå en lång sträcka.

Jag kan också informera om att varje äldreboende nu har fått i uppdrag att se över hur de kan utöka antalet mötesplatser på sitt respektive boende. Inom kort hoppas vi därför kunna erbjuda fler mötestider till er anhöriga.

Gällande tv-utbudet på våra äldreboenden så stämmer det att vi enbart har basutbudet i de gemensamma utrymmena. Vi har de kanaler som ingår i licenskostnaden.

Som kommun kan man inte teckna ett vanligt abonnemang som vi som privatpersoner kan göra. Det finns lösningar även för offentlig verksamhet som gör det möjligt för oss att följa de upphovsrättsliga regler som finns, men detta leder till kostnader som ligger långt över den månadskostnad som vi som privatpersoner är bekanta med.

Det kanalutbud som ingår i den hyra man betalar för sin lägenhet på ett äldreboende är de licensfinansierade kanalerna. Det fungerar med andra ord på precis samma sätt som när man hyr en vanlig lägenhet. Vill man ha fler eller andra kanaler så kan man själv teckna ett abonnemang för sin egna lägenhet.

Jag hoppas att detta gav dig svar på din fråga.

Kerstin Rosell (S)

ordf. i socialnämnden

Andreas Engebrethsen (S)

1:a vice ordf. socialnämnden