Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vi var många som inte delade entusiasmen när Wheels & Wings kom till Falkenberg, skriver insändarskribenten. Bild: Daniel Molund
Vi var många som inte delade entusiasmen när Wheels & Wings kom till Falkenberg, skriver insändarskribenten. Bild: Daniel Molund

Cruising är inte nödvändigt

Hur kan Wheels & Wings vara ”så viktigt för Falkenberg”?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

artikeln ”Wheels & Wings rullar vidare genom Falkenberg

En eloge till MP för ett försök att stoppa cruisingen i Falkenberg, även om man vek ned sig lite för lätt. För flera år sedan, när Varberg hade fått nog av problemen med den verksamheten, tog Falkenberg över, med stor förtjusning.

Vi var många som inte delade den entusiasmen. Vi hade börjat bli medvetna om den alltmer utbredda miljöförstöringen, och ville bromsa – framförallt det som inte var nödvändigt.

Nu är det ännu mera uppenbart att vi hade rätt.

Jag har vid flera tillfällen påpekat detta. Det är inte enbart de farliga utsläpp som det medför, utan också allt det som påverkar människorna som bor i de områden som ligger inom ”cruisingen”. Jag fick många telefonsamtal efter mina inlägg, från folk som berättade om hur de reste från Falkenberg under tiden, som alla dessa bilar tog över staden.

Hur det såg ut i trädgårdarna, med allt skräp, nedkörda häckar och problem med trafiken. Den så kallade ”musiken” gjorde att man inte kunde sova på nätterna, hur varmt det än var, så fick man stänga fönstren.

Det ringde äldre människor som inte kunde göra besök på äldreboenden i centrum på grund av all trafik och avstängda gator. Det som dock berörde mig mest, var ändå ett samtal från hemtjänsten. En kvinna ringde och grät, hon hade sitt distrikt på Herting. Bland annat en äldre patient, som skulle ha sprutor tre gånger per dygn, den sista kl: 20:00, och sköterskan kunde inte ta sig dit.

Inget av detta tycks ha någon betydelse – jämfört med ”näringslivet”.

Hur Wheels & Wings kan vara ”så otroligt viktigt för Falkenberg”, har jag fortfarande svårt att förstå. Det är väl egentligen bara korvkiosken på torget som har glädje av det hela. Att miljö-och hälsoskyddsmyndigheten nu ska mäta buller och avgaser, är bra. Det ansåg dom inte tidigare. Det är väl dessutom inte möjligt att mäta utsläppen när över 5 000 gamla bilar ska ta sig hit från i princip halva Sverige.

Dessutom har vi ju fått nya förhållningsregler för undvikande av coronaspridning.

Det är lätt att förstå att Varberg inte ville

Eia Olofsson