Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
En ekonomi som möjliggör att styra resurser dit de verkligen behövs och till saker som för eleverna göra skillnad, skriver insändarskribenten.  Bild: JESSICA GOW / TT
En ekonomi som möjliggör att styra resurser dit de verkligen behövs och till saker som för eleverna göra skillnad, skriver insändarskribenten. Bild: JESSICA GOW / TT

Centrumskolorna får bekosta småskolorna

Tänk om politiken hade modet att sätta likvärdighet och alla elevers rätt till en kvalitativ utbildning i främsta rummet.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Min dotter går på en av våra centrumskolor. Jag förstår inte politikens prioriteringar. Kvaliteten på skolmaten går före kvalité i undervisningen.

Nu verkar det bli som vi förfarat. Våra centrumskolor ska bekosta småskolorna då politiken inte har mod att avveckla våra mindre enheter som varken går ihop sig ekonomiskt eller kan motiveras ur kvalitativa aspekter. Politiken vill inte skjuta till pengar för att även de ska gå runt. Hur tänker ni?

Hur har det blivit för de elever som fick flytta från Årstadskolan till Söderskolan? Nerför en backe och in i grupper som blir väl sammansatta och i lagom storlek, där det finns behöriga lärare som kan utbyta erfarenheter och kunnande med flertalet andra kloka utbildade kollegor, med en elevhälsa som skapar många möjligheter för elever i behov av särskilt stöd, Coteach m.m. Ja, möjligheterna blir så oändligt många fler. En ekonomi som möjliggör att styra resurser dit de verkligen behövs och till saker som för eleverna göra skillnad. Eleverna får fler klasskamrater och dynamiken i gruppen blir helt annan. Jag har hört att många av de som gjort flytten är oerhört nöjda på Söderskolan.

Tänk om politiken hade modet att sätta likvärdighet och alla elevers rätt till en kvalitativ utbildning i främsta rummet. Detta före att lyssna på den mycket lilla opinion som är för bevarandet av småskolorna. Nu får övriga elever betala för det som enbart innebär att småskolorna hamnar i ekonomisk balans. På centrumskolorna kommer man att behöva säga upp personal, men på småskolorna kan man inte utöka med en enda tjänst. Vem gynnar detta???

I nästa val kommer jag att rösta på det partiet som inser att det inte är rimligt att bedriva skolor med endast ett 30-tal elever. Vi är skyldiga dem och alla andra elever än bättre framtid än så.

Förälder på skola som tappar mycket resurser till något som inte blir ett dugg bättre