Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Centerpartiet vill skapa skolor med barnens perspektiv i fokus

De styrande partierna har sysslat med tjuv och rackarspel.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Vi har begärt återremiss för att vi saknar en ekonomisk konsekvensanalys av beslutet att lägga ner högstadiet på Söderskolan, skriver debattörerna.
Vi har begärt återremiss för att vi saknar en ekonomisk konsekvensanalys av beslutet att lägga ner högstadiet på Söderskolan, skriver debattörerna.

på ”Framtid Falkenberg skapar F-6 skolor i hela kommunen istället för nya utredningar

Socialdemokraterna försöker sätta en bild av att Centerpartiet vill lägga ner landsbygdsskolor, vilket är så långt ifrån sanningen man kan komma. Därför kan påståendena inte stå oemotsagda

Tidigt i utredningsprocessen fanns ett förslag från KD, L, MP, M och C om att göra det som kallas en F3 organisation i Apelområdet. På så sätt skulle skolorganisationen stärkas upp och alla elever oavsett skola får en likvärdig utbildning. Vi har strävat efter en organisation som ger alla elever tillgång till behöriga lärare, i skola såväl som fritidshem, god tillgång till komplett elevhälsa och så lite bussåkande som möjligt. Någon nedläggning av skolor har det aldrig varit tal om.

2016 beslutade dåvarande Allians-majoriteten om en plan för förskola och grundskola. Det ledde bland annat till att Söderområdet gick över till en F-6 organisation läsåret 17/18, Skogstorp och Tångaområdet läsåret 18/19 och målet var att införa F-6 skolor i resten av kommunen. Vi visste redan då att det krävdes en del förberedelser för att kunna få F-6 på Tullbroskolan och i Ullaredsområdet.

Vi i Centerpartiet tycker det är bra att den nuvarande S-majoriteten med stödpartier väljer att fullfölja beslutet om F-6 i hela kommunen, för precis som ni skriver behövs det lugn och ro i skolan, inte fler utredningar. Däremot har vi begärt återremiss för att vi saknar en ekonomisk konsekvensanalys av beslutet att lägga ner högstadiet på Söderskolan. Vi har begärt det eftersom vi har läst oss till att en ny skola behöver byggas i området runt Skrea, till en kostnad på cirka 300 miljoner. Söderskolan renoverades nyss för cirka 40 miljoner och vi ifrågasätter det ekonomiskt ansvarsfulla att avveckla högstadiet på Söderskolan och ställa lokaler tomma.

Vi har varit konstruktiva, när de styrande partierna sysslat med tjuv och rackarspel för att vinna politiska poäng eller försökt utnämna sig till ”landsbygdsskolornas räddare”, så har vårt fokus varit barnen och deras rätt till en så bra utbildning som möjligt oavsett vilken skola i kommunen de går på.

Anneli Andelén (C)

Per Johansson (C)

Tore Holmefalk (C)

Anna Andersson (C)

Petra Eriksson (C)

Jenny Fredman (C)

Centerpartiet Falkenberg