Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Falkhallen är full av aktivitet från tidig morgon till sen kväll, skriver Per Johansson (C). (Bilden är från gymnasiets danselevers slutproduktion i mars i år.) Bild: Håkan Johansson

Centerpartiet värnar ett starkt föreningsliv

Per Johansson (C) blev förvånad när han läste Per Svenssons (S) uttalande.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

artikeln "Nämnderna har skickat sparförslag på 52 miljoner"

Det var med stor förvåning jag läste Svenssons uttalande i HN den 14/9 angående de besparingar som Socialdemokraterna skall genomföra i kommunen. Jag reagerar över att Per S inte anser att våra idrottsanläggningar är nödvändiga investeringar.

Svensson tycks inte förstå värdet av ett starkt föreningsliv där våra barn och ungdomar kan delta till låga avgifter tack vare ett stort ideellt engagemang från ledare och vuxna. En förutsättning för det är att det finns tillgång till anläggningar. Falkhallen som Svensson inte numera tycker är en nödvändig investering är full av aktivitet från tidig morgon till sen kväll. Dans, idrott, teater, föreläsningar, mässor, skolidrott samt elever från bland annat estetiska programmet

Även om du Per tyckts glömt det, så var S dessutom tillsammans med C drivande i frågan om att bygga en ny arena för fotbollen i Falkenberg. Jag minns väl hur du och dåvarande kommunråd Mari-Louise Wernersson tillsammans invigde Arenan, i en match som FFF förlorade mot ditt favoritlag Öster. Jag minns även alla våra möten med den politiska styrgrupp som fanns för arenabygget. Där upplevde jag att vi hade ett gott samarbete och en samsyn på att bygga en modern arena utifrån våra lokala behov. Att fotbollsförbundet sedan valt att lägga flera landslagsmatcher på arenan och ett EM slutspel för flickor 17 får ses som en bonus.

När C tillsammans med Alliansen ledde kommunen framåt lyckades vi med att investera i både skola och omsorg men också i föreningsliv, kultur och fritidsanläggningar. Under min tid som ordförande för kultur- och fritidsnämnden hade vi alltid ett gott samarbete över partigränserna och jag kände ofta starkt stöd från de socialdemokratiska ledamöterna för att utveckla kommunens föreningsliv. Jag hoppas att vi även fortsättningsvis tillsammans fortsätter att stödja det lokala föreningslivet, både med anläggningar och med ett starkt föreningsstöd.

Centerpartiet har alltid värnat ett starkt föreningsliv, och det tänker vi fortsätta att göra.

Per Johansson (C)

gruppledare Centerpartiet