Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Centerpartiet jobbar för hela kommunen

Det händer mycket överallt. Inte minst i Veddigeområdet.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Christofer Bergenblock (C), Lena Språng (C) och Christian Persson (C). Bild: Annika Karlbom
Christofer Bergenblock (C), Lena Språng (C) och Christian Persson (C). Bild: Annika Karlbom

Replik på ”Utse Varberg till ’årets tätortskommun’ istället”, och ”Veddige simhall används flitigt

En av de mest prioriterade frågorna för centerpartiet är att det ska finnas goda förutsättningar att leva och utvecklas i alla delar av kommunen. Detta gäller såväl i staden, som i serviceorterna och på landsbygden. Vi är också måna om att kommunen ska hålla ihop eftersom stad och land är helt beroende av varandra.

Det ligger i allas intresse att vi har en levande stadskärna och en järnvägsstation i centrum, men även att vissa större anläggningar, så som den nya bad- och simanläggning ligger centralt i kommunen eftersom alla invånare ska ha goda möjligheter att ta sig dit och nyttja den. Det ligger också i allas intresse att det finns möjlighet att bosätta sig, driva företag och ta del av offentlig service i alla delar av kommunen samt att det finns en god tillgänglighet för alla till kommunens fantastiska kultur- och naturområden.

För den här mandatperioden har Varberg antagit ett mål om att ”hela kommunen lever och utvecklas”, vilket är viktigt eftersom det sätter krav på hela kommunorganisationen att jobba i den riktningen. Kommunen håller just nu på att ta fram fördjupade översiktsplaner för samtliga serviceorter och ortsutvecklingsstrategier för Valinge och Sibbarp. Arbetet med en ny landsbygdsstrategi har också satt igång nyligen.

Ibland kan man få en känsla av att det mesta händer i staden eftersom så mycket medialt fokus hamnar där, men sanningen är att det händer mycket överallt. Inte minst i Veddigeområdet. Ny förskola, ombyggd skola, ny cykelväg i samhället, muralmålning vid stationen, ungdomshäng med konstnärlig gestaltning och meröppet bibliotek är några av de saker som hänt bara under de senaste åren.

Även simhallen har fått ett lyft, men tyvärr är bassängen trasig vilket gör att vi måste fundera över hur anläggningen ska användas framöver. Kultur- och fritidsnämnden har därför beslutat att utreda kostnaderna för en renovering, men också att titta på hur hallen annars skulle kunna användas för att komma så många som möjligt till del. I år sätter även bygget igång av den efterlängtade mötesplatsen i centrala Veddige och om ett par år är det dags att byta ut och uppgradera konstgräsplanen.

Det som däremot saknas i Veddige är nya bostäder. Tyvärr har kapaciteten i reningsverket varit en akilleshäl, men nu kommer VIVAB att utöka den och därmed möjliggörs både byggprojektet i Ramstorp och bostadsbolagets förtätningsprojekt. Sammanlagt möjliggör det mer än 100 nya bostäder inom några få års tid.

Utvecklingen i Väröområdet med nytt järnvägsstopp berör också Veddige tack vare den geografiska närheten. Målet är att stationen ska stå färdig 2026 och då ska det också finnas en ny gång- och cykelväg mellan Väröbacka och Veddige. Detta har vi enats om i alliansen och lagt in som ett objekt i vår investeringsbudget.

Det händer alltså mycket i Veddigeområdet, men det händer mycket i andra delar av kommunen också. Centerpartiet fortsätter att driva på för utveckling både i staden och på landsbygden. Det är nämligen en förutsättning för att hela Varbergs kommun ska fortsätta att leva.

Christofer Bergenblock (C)

kommunalråd

Lena Språng (C)

ordf. kultur- och fritidsnämnden

Christian Persson (C)

ordf. byggnadsnämnden