Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Christofer Bergenblock (C) och Lena Språng (C).
Christofer Bergenblock (C) och Lena Språng (C).

Centerpartiet fortsätter ta kampen

Vetenskapsförakt typiskt för Sverigedemokraterna.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Genusdoktrinen – vår generations största svek

Erik Hellsborns och Helen Alexborns svar på vår insändare om att barn har rätt till sin egen identitet är på många sätt symptomatiskt för Sverigedemokraterna. I några få stycken text lyckas man på ett sorgligt sätt visa upp sitt förakt mot både vetenskap och medmänniskor.

Sverigedemokraternas allmänna skepsis emot vetenskap som strider mot deras ideologiska agenda är känd sedan länge. Framför allt har detta handlat om synen på genusvetenskap, men det har även handlat om forskningen kring de pågående klimatförändringarna. I båda fallen bygger det på att man ogillar det som forskningen kommer fram till när det inte stämmer överens med den egna verklighetsbilden.

Till vetenskapsföraktet hör naturligtvis Sverigedemokraternas syn på könsdysfori eftersom man av ideologiska skäl inte kan acceptera att människor skulle kunna ha en annan könsidentitet än den biologiskt medfödda. SD:s ledamöter verkar dessutom vara fullständigt omedvetna om att det finns barn som föds med outvecklade eller icke identifierbara genitalier. Att ha en osäkerhet kring sin könsidentitet är jobbigt nog, men att samtidigt ifrågasättas av sverigedemokratiska politiker borde ingen behöva genomlida.

Erik Hellsborn och Helen Alexborn lyckas avslutningsvis knyta ihop sin skeva världsbild genom formuleringen om att ”kapitulationen inför genusdoktrinen är vår generations största svek”. Om det är någonting som är vår generations största svek så är det knappast genusvetenskapen utan klimatförändringarna. Men för att inse det måste man förstås lita på vetenskapen om densamma.

Ifrån Centerpartiet lovar vi att fortsätta ta kampen mot såväl vetenskapsförakt som intolerans och att även fortsättningsvis stå upp för ett liberalt och humanistiskt samhälle där människor har rätt att forma sin egen identitet.

Christofer Bergenblock (C)

Lena Språng (C)