Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Menar C verkligen att det bland 300 000 arbetslösa inte finns 5 000 som skulle kunna arbeta med plantering eller bärplockning? skriver insändarskribenterna.  Bild: Gorm, Kallestad
Menar C verkligen att det bland 300 000 arbetslösa inte finns 5 000 som skulle kunna arbeta med plantering eller bärplockning? skriver insändarskribenterna. Bild: Gorm, Kallestad

C värnar inte vanliga knegare

De regeländringar som nu införs för arbetskraftsinvandring rättar till en orimlig ordning.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Sverigedemokraterna förstår inte näringslivet”

Bergenblock (C) talar om en bristande kunskap och förståelse från vår sida. Vi betackar oss för denna oförskämda attityd att den som inte delar Centerns politiska analyser skulle vara dum, och inte förstå bättre. De regeländringar som nu införs för arbetskraftsinvandring rättar till en orimlig ordning där enkla arbeten besätts av utländsk arbetskraft, samtidigt som vi har över 300 000 arbetslösa personer redan bosatta i Sverige. Menar C verkligen att det bland dessa 300 000 personer inte finns 5 000 som skulle kunna arbeta med plantering eller bärplockning? Det förblir osagt i insändaren.

Faktum är att Bergenblock ingenstans berör hur vi ska få alla arbetslösa människor i arbete, fokus ligger helt på att försäkra ett fortsatt inflöde av lågutbildad arbetskraft från andra länder. Det är värt att fråga varför C tycker att arbetskraftsinvandring är så prioriterat trots en stor arbetslöshet bland grupper redan i landet.

C har aldrig prioriterat eller visat större intresse för vanliga arbetares villkor eller löneutveckling. Samtidigt har Sverige ett system där detta förhandlas fram mellan arbetsgivare, och arbetstagare, de senare ofta genom fackförening. När utbudet av lågutbildad arbetskraft ökar, blir det större konkurrens om de enkla jobben, och arbetstagarens förhandlingsposition försämras i förhållande till arbetsgivaren. Det är i detta ljus man får se centerns ställningstagande, man vill inte att enkla knegare ska våga ta sig allt för mycket ton mot arbetsgivarna.

Erik Hellsborn (SD)

riksdagsledamot

Carita Boulwén (SD)

riksdagsledamot

Sara-Lena Bjälkö (SD)

riksdagsledamot