Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

C sviker vallöften om förtätningen

Är storskaliga lådor på fem och sex våningar exempel på sans och balans?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

I HN härom dagen kunde vi läsa att Christofer Bergenblock (C) i fullmäktigedebatten om kvarteret Snidaren tycker att det förslag som man senare antog är ”ett förslag med sans och balans”.

I en insändare i HN 6 september, alltså dagarna före valet, svarar Christofer Bergenblock, Stefan Stenberg (då ordförande i byggnadsnämnden) och Håkan Cullberg på min insändare "Förtätning – din röst gör skillnad". Insändaren hade rubriken "Förtätning med sans och balans" och där skriver man att C vill ha en omfattande medborgardialog om förtätningen och man avslutar med att skriva: Varberg behöver alltså även fortsättningsvis förtätas, men det ska ske på ett sådant sätt att man bevarar stadens DNA, det vill säga de karaktäristiska dragen och miljöerna. Även om staden växer och förändras, så ska man även i framtiden känna igen sig i vår vackra stad.

Om C tycker att de storskaliga lådor på fem och sex våningar som man vill bygga i kvarteret Snidaren är exempel på sans och balans och bevarande av stadens DNA, så avviker man nog kraftigt från vad de boende i Varberg tycker, men nu är det ju långt till nästa val.

HP Hylander