Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

C står upp för svensk livsmedelsproduktion

Oavsett råvaror ska barnens lunch vara näringsriktig och god.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar på "Slopa vegetariska dagar i skolan" (31/8).

Jag tror få kan ha missat att Centerpartiet och jag står upp för svensk livsmedelsproduktion, oavsett om det är ett extremt torrår eller inte! Därför har vi utformat upphandlingens så att det serveras bara svenskt nöt- fläsk och fågelkött i kommunens kök.

Beslutet om att öka nötköttet gäller terminen ut, sedan får det utvärderas och ny ställning tas. Oavsett vilka råvaror som ingår i maten, så ska det serveras en näringsriktigt, god och vällagad lunch till barnen varje dag.

Jag vill förtydliga att den justering som görs handlar om att byta ut två hönsfärsdagar, en kyckling och en vegetarisk rätt under en fyraveckorsperiod, mot nötkött.

Min bedömning är att det är nötköttsproduktionen som drabbas hårdast av torkan och att det får störst konsekvenser på lite längre sikt. Men jag är också medveten om att det slår hårt mot fläskproduktionen. Den är viktig för att vi framöver ska kunna välja äta en fläskkotlett producerad, utan antibiotika i förbyggande syfte och där grisarna haft bästa djurskyddet i världen.

Harald Lagerstedt (C)

ordf servicenämnden i Varberg och riksdagskandidat