Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Jonas Ekströmer / TT
Bild: Jonas Ekströmer / TT

Bygg vindkraftverk på land

Nu vet vi ... 50 år senare.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

De’ e’ nog nu! Så tycker en gammal man med sinne och intresse för miljö och energi. Vi som på 60-70-talet varnade för nedskräpningen av våra gemensamma hav, men som blev hånade med att haven var oförstörbara. "En droppe i havet en piss i Atlanten" blev den nedsättande kommentaren. Även att vi ville sätta käppar i det fantastiska framtidshjulet.

Nu vet vi, 50 år senare, att haven inte är opåverkbara. Så nu är det snart mer, av oss människor tillverkade och spridda skräp än haven än fisk.

Hur skall vi då hantera energibristen? Jo, genom att bygga vindkraftverk på land så att vi kan se effekterna av ingreppen. Det kommer dagligen och stundligen nya och effektivare verk på marknaden, så ingreppen i vår omgivning blir mindre påtaglig.

Nu är det så att våra kära politiker inte kan komma överens om var man skall bygga, överallt finns det både estetiska och faktiska miljöhinder att passera.Så mitt enkla och kanske lite "genialiska" svar är, bygg vindsnurrorna utmed de stora Europavägarna.

Vi i Halland har gått före här. Vi har vindkraft utmed E6 både i Falkenberg och Varbergs kommuner. Så fortsätt att bygga verken utmed huvudvägarna, där är ju redan miljön "förstörd". Vi får då en talande bild om hur en leverans från producent till kan gå till.

De’ e’ bråttom nu!

Gunnar Petersson (KD)