Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Skogen är en bra lekplats menar insändarskribenten och vill rädda Arakulleberget från exploatering. (Bilden är från en annan skog.) Bild: ANDERS WIKLUND / TT

Bygg inte på barnens lekplats

Arakulleberget är en lekplats för många generationers barn.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Ett grönområde bör vara centralt placerat, gärna speciell natur och hyfsad åtkomligt. Arakulleberget är allt detta. Lekplats för många generationers barn, en oas för den närmaste grannen skolan. En tillgång väldigt få skolor kan erbjuda och som till viss del kan kompensera den uteblivna ombyggnaden av Buaskolans lekytor. Nu ligger en motion om äldreboende i detta område. En exploatering av grönområden i förtätningens namn,modet för dagen.

Välmenande politiker som gör röstfiskande utspel utan eftertanke eller faktakännedom, är det rätt sätt att lösa äldreomsorgens problem? Att bygga för äldre om en så svårexploaterad mark som Arakulleberget ger ett garanterat kostsamt boende och kan inte vara den bästa lösningen. Det finns mark i Bua med lika bra logistisk placering och betydligt lägre byggkostnad.

Lägg hellre pengar på personella resurser än flashiga läge för själva byggnaden. Ställ inte olika åldersgrupper mot varandra, barnen har förvisso ingen rösträtt men deras behov är inte mindre för det, bra miljö med olika naturupplevelser är deras motvikt till bildskärmen som är en risk för hela den generationen. Hoppas övriga politiker har en mera sansad syn hur äldrevården skall lösas och inte låter sig dras med i populistiska utfall av det här slaget.

Låt barnen behålla Arakulleberget!

Luttrad Buabo