Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Fler avgångar är ett önskemål från insändarskribenten.
Fler avgångar är ett önskemål från insändarskribenten.

Busstiderna måste passa resenärerna

Sista bussen gick innan konserten var slut.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Vi fick en påkostad broschyr om Hallandstrafiken i brevlådan, det hade väl varit bättre att lägga pengarna på några fler avgångar. Jag och min fru planerade en lördag för att gå på en konsert inne i Falkenberg och kollade när vi behövde åka in och när vi kunde åka hem.

Hem gick inte för den sista bussen till Hjortsberg, buss 1 till Skrea station, gick 22.04. Konserten slutade 23. En ytterligare bussmöjlighet fanns, kl. 01.30, bussen till Halmstad, men att sitta på puben i nästan tre timmar var inget alternativ. Vi valde det mest klimatsmarta alternativet, cykeln. Måndag till fredag gäller samma tider, på söndagar måste vi ta oss hem senast 19.04.

Om bussåkandet skall stimuleras måste tiderna passa oss resenärer. Jag har tidigare lyft frågan om varför hållplatsen på Netas väg dragits in, men inte fått något svar. Om avgångstiderna är få och hållplatserna blir färre, ja då tar vi bilen istället, vilket inte är så klimatsmart. Att det finns en buss 3 som passerar Hjortsberg är definitivt inget alternativ för den bussen har ännu färre avgångar. Se till att gör bussen mer tillgänglig för då kommer fler att upptäcka det förträffliga med att slippa leta P-platser i centrum.

Stefan Börjesson