Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Det finns all anledning att fälla tårar över de fällda bokarna, menar insändarskribenten. Bild: Håkan Johansson

Brutal fällning på Vallarna

Det finns all anledning att fälla tårar.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Den kommande sommarens publik på Vallarnas friluftsteater kommer inte bara att kunna sjunga och skratta enligt programmet. Vid åsynen av de enorma stubbarna efter de fällda bokarna finns det all anledning att också fälla tårar. En sådan överdrift angående dessa träds farlighet p.g.a. några rotsvampar är orimlig men har trots det resulterat i ett närmast brutalt överfall på områdets natur och miljö.

Har en ordentlig markundersökning gjorts om dessa svampangrepp verkligen föreligger? Om nu några grenar såg vissna ut hade det naturligtvis gått att rensa bort dem i tid utan att för den skull fälla träden! En sådan okänslighet och överdrift kan nog bara förekomma i Falkenberg, känt för sin rädsla för vuxna träd. Nu får de väl tilltagna stubbarna för publik och andra vittna om detta övergrepp på två grova, välvuxna och ståtliga bokar.

Träd, speciellt gamla och stora, skänker en trygghet och struktur som är rogivande för oss. Nu har det som skett blivit som en förolämpning mot den fina teatermiljön och den publik som samlas där. De var nog knappast tillfrågade och inga fler kan nu få njuta av dessa karaktärsträd mer. Så bedrövligt!

Helge Vrågård