Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Söderskolan
Söderskolan

Bravo, Elisa – Söderskolans förkämpe!

Politikernas tystnad är talande.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Diktaturen Falkenberg kan inte ens svara på kritik

Politikernas tystnad är ändå ”talande”. De tiger ihjäl våra protester i hopp om att allt ska rinna ut i sanden, att vi ska resignera. Men det gör vi inte!

Deras mantra ”en likvärdig skola” gäller uppenbarligen inte för Söderskolan, utan låter den tyna bort efter hand som lärarna helt förståeligt lämnar det sjunkande skeppet.

Ja, du nämnde ju ordet ”diktatur” i din insändare – men så ser de såklart inte själva på sitt handlande. Men demokratin lyser med sin frånvaro – i alla fall i kommunens södra utbygder.

Vi får ställa krav på att nya ”miljonregnet” över barn- och utbildningsförvaltningen också strilar över till Söderskolan, så inte allt leds in till centralorten!

Och vi ska ställa krav på att de bästa lärarna som kan frambringas ska anställas till Söderskolan – som kompensation för att den och dess elever blev ”satta på undantag”!

Att kommunens argument för nedläggning skulle bero på Söderskolans vikande elevunderlag stämmer inte. Slöingeskolans kommande 7:or är dubbelt så många i höst och Slöinge är den näst snabbast växande tätorten i kommunen efter Glommen med omnejd, där det satsas för fullt på skola och boende – medan då den södra delen av kommunen lämnas åt sitt öde.

Så din fråga Elisa, om varför de lägger ner högstadiet är verkligen befogad. Men svar lär du inte få, för de saknar helt enkelt anledning – och empati!

När ni S-, MP-, L- och KD-politiker som tog makten över våra barns skolsituation ligger där tryggt i hängmattan och njuter av sommarledighet och vackert väder, så kan man ju hoppas att ert samvete (och myggen) inte lämnar er en minuts ro. Ni ska ta en funderare över hur våra barn här ute i kommunens periferi mår och känner inför skolstarten i höst. Igår efter skolavslutningen när man önskade några . . hmm . .”trevligt sommarlov” så hördes mummel:

– Blir inte alls roligt. – Jamen i höst då? . .

Så svälj prestigen, gör något snart, så också barnen kan få njuta av sin sommarledighet!

Och även jag förväntar mig svar från er!

Tack Elisa för ditt engagemang

Ulla Carnefjord