Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ambulansen kom efter åtta minuter och två starka män bar mig på bår till bilen.  Bild: Stina Stjernkvist/TT
Ambulansen kom efter åtta minuter och två starka män bar mig på bår till bilen. Bild: Stina Stjernkvist/TT

Bra vård vid hjärtinfarkt

Fantastisk personal, jag kände mig helt trygg.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Jag har tur, jag bor i en kommun som har en fantastisk sjukvård. Jag, som har varit frisk i nästan hela mitt liv, fick häromdagen plötsligt hjärtinfarkt.

Min man förstod först inte riktigt mitt tillstånd och skulle ringa till akuten, men jag skrek nej! ring till 112. Det kom direkt svar från en riktig person (ingen telefonsvarare). Jag fick luren och hon frågade efter personnummer och hur jag mådde. Jag bara skrek att jag behöver hjälp och ambulans. Hon hade troligen redan kallat på ambulans, men ville hålla mig vid medvetande. Ambulansen kom efter åtta minuter och två starka män bar mig på bår till bilen. Då hade man redan tagit EKG. Jag fick en spruta under resan, tror jag. Jag hade ju panik och var nog till och med otrevlig mot männen som behandlade mig med tålamod och vänlighet.

På sjukhuset kom jag först till akuten och sedan till operationssalen där jag fick en vidgning av ett blockerat blodkärl. Därefter låg jag drygt två veckor under intensivövervakning.

Under hela tiden blev jag bemött av helt fantastisk personal. Alla var vänliga och hade stort tålamod. Doktorerna förklarade vad de hade gjort och vad de skulle göra, så jag kände mig helt trygg.

Efter utskrivningen har jag haft kontakt med sjuksköterskor och läkare, både i Halmstad och på vår lokala vårdcentral. Alla har varit sakkunniga och vänliga och gett mig svar på alla frågor.

Jag skriver detta bara för att jag vill tacka för all personal för vården jag har fått här i Halland.

Liisa