Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
När jag läser om Länsstyrelsens förslag om utökat skydd för Morups Tånge blir jag glad, skriver insändarskribenten. Bild: Håkan Johansson

Bra att Morups Tånge får utökat skydd!

Folk får väl masa sig iväg några meter längre för att bada.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

artikeln "Plan för Morups Tånge rör upp känslor"

Människans framfart på jorden är utan liknelse. Den utan jämförelse mest invasiva arten. Exploaterar och vänder på varje torva. Odlingar, vägar och järnvägar, städer och byar. Inte en tanke på att någon redan bor på marken de exploaterar. River sönder ekosystem utan att blinka. Hälften av jordens arter riskerar utplånas.

När jag läser om Länsstyrelsens förslag om utökat skydd för Morups Tånge blir jag glad. Äntligen! Fåglarna som är hårt trängda av människors rörliga friluftsliv riskerar försvinna för gott om inget gör nu! Hur fattigt blir inte detta?

Vill samtidigt kräkas när jag läser i HN 23/1 att det finns folk som tycker detta är hänsynslöst! Hänsynslöst – ja, mot naturen! Att tänka först på sig själv och att man kanske får masa sig iväg några meter längre för att bada är ju hemskt! Att inte lämna nog utrymme för medvarelser så dom kan överleva är om något hänsynslöst av människor! Om det nu är så som det påstås att 50-60 personer badar i Breviks dyiga vik, kan jag istället rekommendera att gräva ner tårna i Olofsbos fina sand. En av Hallands fina badstränder, ett stenkast från Morups Tånge. Stå nu på er i länsstyrelsen och vik inte för hänsynslösa människor åsikter!

Eva Svensson