Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förutom efterlängtade bostäder, innehåller området ett LSS-boende, en park med lekplats och verksamhetslokaler med restaurang, skriver insändarskribenterna. Bild: Jennie Persson
Förutom efterlängtade bostäder, innehåller området ett LSS-boende, en park med lekplats och verksamhetslokaler med restaurang, skriver insändarskribenterna. Bild: Jennie Persson

Bostäder behövs i hela kommunen

I Bua möjliggör en utbyggnad i hamnområdet helt nya möjligheter för orten att utvecklas.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Bygg inte bostäder i Bua hamn”

Att helt motsätta sig all form av utveckling verkar vara Varbergspartiets främsta (och enda?) fråga inför valet. Man säger nej till förtätning och man säger nej till nybyggnation, man säger nej inne i Varbergs stad och man säger nej i serviceorterna.

Så ser inte vi ifrån Centerpartiets sida på kommunens utveckling. Faktiskt tycker vi precis tvärtom. Varberg är en inflyttningskommun och det ger oss goda förutsättningar att utveckla samhällsservicen, men det ställer också krav på oss att tillhandahålla bostäder. Det är där skiljelinjen går mellan Centerpartiet och Varbergspartiet.

Centerpartiet driver på för utveckling i hela kommunen och menar att såväl staden och serviceorterna, som kyrkbyarna och landsbygden ska ges möjlighet att växa. Eftersom vi inte vill bygga igen grönytor och vill undvika byggnation på åkermark tycker vi att förtätning och byggnation på så kallad gråmark är alldeles utmärkt.

Västerport är ett bra exempel på just detta. En utbyggnad av bostäder i hamnområdet innebär ingen rivning av kulturbyggnader och inget naggande på våra grönområden. Men framför allt besparar det jordbruksmarken från 2 500 bostäder. Dessutom innebär projektet att ett område som varit helt avstängt för allmänheten istället öppnas upp.

Även i Bua möjliggör en utbyggnad i hamnområdet helt nya möjligheter för orten att utvecklas. Förutom efterlängtade bostäder, innehåller området ett LSS-boende, en park med lekplats och verksamhetslokaler med restaurang. Det ger helt enkelt nya möjligheter till liv och rörelse i hamnområdet under hela året.

Varbergspartiet har gjort det till sin politiska idé att säga nej till förändring och utveckling. Trots upprepade frågor har man ännu inte kunnat svara på hur bostadssituationen i Varberg ska lösas. Kanske är det helt enkelt så att man inte vill ge andra människor samma möjligheter som man själv har fått. Det är naturligtvis fler än paret Ericsson som önskar bo inne i Varberg, men med Varbergspartiets politik lär de få fortsätta vänta.

Christofer Bergenblock (C)

kommunalråd

Christian Persson (C)

ordf. byggnadsnämnden

LÄS OCKSÅ: Bygg inte bostäder i Bua hamn