Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Blandtrafiken är ofarlig

Cyklar man med omdöme är det inga problem.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

till "Tiden förändrar förutsättningarna" (18/4)

Varberg. Vilken mycket bra insändare av signaturen Lars angående Strandpromenaden. Blandtrafiken fotgängare/cyklister kan ge upphov till konflikter men är i grunden helt ofarlig. Cyklar man med omdöme och gåfartshastighet är det inga problem.

En reglering jag har väntat på länge är en målad linje att särskilja cyklister och gående. På de breda banorna runt Fästningen finns det gott om plats till detta. Förbudet att cykla är en gammal och förlegad regel. Ta tag i detta i god tid innan Fästningsbadet öppnar. Majoriteten av de badande kommer att transportera sig med cykel och moped.

För första gången har Sverige en kandidat till Årets Cykelled. Europa Kattegattsleden var en av de fyra nominerade. Ordförande i Regionstyrelsens tillväxtutskott är både glad och stolt. Det är alldeles fantastiskt och det är ju en så vacker led. Men varför får Europaturisterna inte cykla den kanske finaste sträckan av de alla runt Fästningen?

Är vi en cykel- och turiststad eller en förbudsstad?

Genom Socitetsparken är det helt ok att cykla och kryssa mellan glassätande barn. Även genom Torggatan en torgdag på sommaren bland alla torgbesökare och vimsiga turister.

L-I Lindblom