Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: FREDRIK SANDBERG / TT
Bild: FREDRIK SANDBERG / TT

Bilister över 65 år borde ha P-skylt

Tveksamma bilister bör välja färdtjänst eller buss!

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

I dagens offensiva trafik finns det föga plats för dom som är tveksamma, dom som inte hänger med och pensionärer som bara kör sommartid. Trafiken idag är inte den som fanns för 10 år sedan. Idag får man inte tveka, utan måste följa rytmen, det vill säga aldrig tveka att gasa i korsningar, rondeller, solljus etc för alla vill fram.

Jag är 63 år med 450 000 prickfria mil, kör 1 500 mil per år numera, tidigare in- och utrikeschaufför. Jag körde i början av 90-talet på kontinenten och upplevde offensiv körning, i synnerhet Frankrike och Paris. Helt galet hur dom körde där tyckte jag då. Nu är det likadant här.

Tyskarna säger idag att "en svensk överlever inte Autobahn". Jag vet vad de menar.

Den som är tveksam, sälj bilen och ta färdtjänst eller bussen! Är du pensionär borde du sätta ett reflexmärke baktill på bilen ett P så vi andra lämnar hänsyn. Nya förare borde ha som i många andra länder ett L bak på bilen tills dom kört minst 3 år och minimum 4 000 mil.

Många olyckor beror på oerfarenhet, inga rutiner och tveksamheter.

Dags att polisen tar dessa. Liksom dom idioter som vägrar lämna omkörningsfilen på motorvägarna utan tror att dom kan ligga kvar där mil efter mil. Dra in körkortet på 6 månader, kräv ny uppkörning, ge böter på 50 000. Inget daltande. Det var minst 50 bilister i går till Göteborg som inte gick tillbaka efter omkörning. Idioter som skapar irritation.

Sitting-Bull