Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Matserveringen på dagcentralerna är ett hett debattämne. Arkivbild. Bild: Stefan Edetoft
Matserveringen på dagcentralerna är ett hett debattämne. Arkivbild. Bild: Stefan Edetoft

Beslutet är protokollfört

Dagcentralerna ska avslutas fast Turid Ravlo Svensson (S) sagt motsatsen.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på: Inga beslut om att lägga ned dagcentraler (10/8)

"Det finns inget beslut om att lägga ner dagcentraler, varken på Storegården eller Apelvikshöjd", skriver Turid Ravlo Svensson (S) som ett svar till mig.

Mycket märkligt?! Jag citerar från Socialnämndens protokoll den 18/6:

"Socialnämnden beslutar ge socialförvaltningen i uppdrag att så snart som möjligt avsluta dagcentralerna Apelvikshöjd och Tvååker samt att på dagcentral i Rolftsorp inte ha helgöppet."

Så ser alltså protokollet ut. Det är ju bara att läsa innantill! Hur Turid Ravlo Svensson kan hävda motsatsen är fullständigt obegripligt.

Att S, V, KD, SD och M skyller på alla andra, eller på omständigheter, när de försämrar tillvaron för människor, det vet vi. Men när nu Turid Ravlo Svensson förnekar att beslut är taget, trots att det är protokollfört, så har man passerat alla rimliga gränser.

Ingemar Ericsson

Stödassistent

Turid Ravlo Svensson (S) svarar:

Vi har trygghetsboenden på Apelvikshöjd och även på Fogdevägen. För att kallas trygghetsboende skall det finnas bovärd och gemensamhetslokal. I det beslutet vi tog handlar det i första hand om att ta bort matserveringen på dagcentralen. Det beslut vi tog i juni kan upplevas som otydligt och eventuella missförstånd förväntar jag mig rättas till på kommande nämndsmöte i augusti. Det finns inget parti som har föreslagit att trygghetsboende skall tas bort som en boendeform för äldre.