Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Att på papper samla in 10 procent av röstlängden i kommunen, drygt 5 100 underskrifter med personnummer och allt, är tidsmässigt en gigantiskt uppgift, skriver Ingemar Ericsson och Bengt Johansson, 24:7.
Att på papper samla in 10 procent av röstlängden i kommunen, drygt 5 100 underskrifter med personnummer och allt, är tidsmässigt en gigantiskt uppgift, skriver Ingemar Ericsson och Bengt Johansson, 24:7.

Besluta om folkomröstning!

Valmyndighetens krav är orimliga.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ledaren ”Tolka inte listan som tyst stöd för hotell

Vi är överens med Maria Haldesten som liksom 24:7 förespråkat en folkomröstning om hotellet i hamnen, samt också betraktar ett 14 våningar högt hotell som kulturarvsvidrigt.

Men för vår del vill vi också notera det enorma demokratiska underskott som finns i sammanhanget, vilket kraftigt försvårar möjligheten att få till en folkomröstning.

Dels är Valmyndighetens krav orimliga. Att på papper samla in 10 procent av röstlängden i kommunen, drygt 5 100 underskrifter med personnummer och allt, är tidsmässigt en gigantiskt uppgift. Tiden har helt enkelt inte räckt till, trots en intensiv insats.

Men förutom valmyndigheten är det kommunledningens totala ointresse av att låta alla människor vara med och forma sin stad, den vi bor och lever i, som avgör frågan.

Vår insamling är i sin omfattning den framgångsrikaste namninsamling vi haft i vår stad. De dryga 2 000 namn vi nu lägger fram, med personnummer och allt, är avsevärt fler än de som kommunstyrelsen samlat på sina samrådsmöten kring Västerport. Vår dokumentation för vår sak är mycket mer omfattande.

Av alla de personer vi gått fram och pratat med, på torget och utanför butiker, så är det en översvallande kraftfull majoritet som yttrat sig positivt till folkomröstning, medan ytterst få uttalat sig negativt.

Så nu ligger bollen hos de styrande politikerna i stan. Besluta om folkomröstning och låt alla oss som bor i staden också få vara med och forma den. För det vet vi att de vill!

Bengt Johansson

Ingemar Ericsson

Folkrörelsen och partiet 24:7