Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Människan föds med ett kön, skriver insändarskribenterna. Bild: Christine Olsson/TT
Människan föds med ett kön, skriver insändarskribenterna. Bild: Christine Olsson/TT

Bergenblocks anklagelser är mer sanna om honom själv

Anklagar SD för att förneka vetenskap.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Varberg står på barnens sida"

”Sargons lag” är en hypotes som hävdar att ”När en ideolog fäller ett omdöme om en motståndares karaktär, är detta omdöme mer sant om ideologen själv.” En vuxen version av skolgårdens ”Den som sa det, han var det”.

Christopher Bergenblock (C) anklagar SD för att förneka vetenskap som inte stämmer överens med vår ideologi, tydligen helt omedveten om att han själv i samma andetag gör just detta. Rent vetenskapligt är vi människor däggdjur. Bland däggdjur finns det hanar (män) och honor (kvinnor). Detta är biologiskt, och något som varje människa och däggdjur föds med. Detta vetenskapliga faktum förnekar Bergenblock och hans likar, då det krockar med deras ”värdegrund”. Och med denna antivetenskapliga inställning i huvudet driver man igenom reformer såsom den aktuella som föranledde denna debatt. Denna inställning är, som vi skrev redan i vårt förra inlägg, säkert kommen från en ärlig välvilja, men blir i praktiken ett hårt svek mot en sårbar grupp barn och ungdomar som behöver vuxenvärldens hjälp.

Vid sidan av detta kan vi inte låta bli att fråga oss vad för fakta och vetenskap som i framtiden kan bli aktuellt att förkasta i Varberg för att det inte överensstämmer med centerpartistisk ideologi?

Erik Hellsborn (SD)

Andreas Havasi (SD)