Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Alla välvilliga tankar och viljeyttringar, borde rimligtvis leda till att frågan om en cykelväg nu tar fart även i praktiken. Bild: Gorm, Kallestad

Behovet av en cykelväg är akut

Alla välvilliga tankar borde leda till handling.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Självklart är jag/vi i Veddige med omnejd mycket tacksamma och glada för alla positiva och mer eller mindre offensiva insändarsvar från er politiker, vad gäller frågan om cykelväg längs väg 850, mellan Veddige och Väröbacka (Prio 1: Veddige - Nyebrovägen).

Alla dessa välvilliga tankar och viljeyttringar, borde rimligtvis leda till att frågan om en cykelväg nu tar fart även i praktiken och att en förprojektering påbörjas med det snaraste. Region Halland borde också involveras för att ge frågan ännu större tyngd.

Vi har ju genom åren sett många exempel på hur snabbt och effektivt ni politiker/tjänstemän ibland agerat, när problematiska situationer uppstått och snabba beslut krävts för att ställa saker och ting till rätta.

Behovet av en cykelväg längs den aktuella sträckan är synnerligen akut och jag bävar inför den dag när man slår upp HN och får läsa om en inträffad olycka/dödsolycka. Boende längs vägen vittnar om ständiga incidenter, inte minst med barn inblandade. Men problemet gäller även vuxna som, med livet som insats, ger sig ut att cykla på den aktuella vägen.

Parallellt med ovanstående bör även en cykelväg anläggas längs väg 41, mellan Derome och Veddige. Det är ju en skam att den inte byggts för länge sedan. En olycka härom året t ex, höll på att kosta en kvinna livet och incidenter inträffar nästan dagligen.

Det finns ingen tid att spilla – agera nu !!!!

Sten Unosson