Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Äldre. Det är skandal att våra seniorer på äldreboendena inte längre kan få detta lilla tillskott till höjning av livskvaliteten. Bild: Pontus Lundahl/TT

Behåll hälsoledarna!

Vallöftenas tid är över. Nu är det allvar.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Varbergs kommun och socialnämnden har verkligen satsat rätt med hälsoledare på alla äldreboenden i kommunen. Man blir bestört när man nu erfar att det ej längre budgeterats pengar för denna verksamhet. Socialnämndens ordförande vill gärna behålla verksamheten men har tydligen osäkert stöd för detta i budgeten. Det är skandal att våra seniorer på äldreboendena inte längre kan få detta lilla tillskott till höjning av livskvaliteten. Det skulle kommunen tjäna på hälsoekonomiskt och de seniorer som får möjligheten kommer få fler glädjestunder, vilket är särdeles viktigt.

Vallöftenas tid är över. Nu är det allvar. Vi förväntar oss konkreta handlingar och redovisning av utlovade förbättringar inom äldreomsorgen. Det finns fler projekt av vikt än tågtunnel, Västerport och simhall.Insatser riktade mot ensamhet och isolering ökar livskvalitén. Dit hör sålunda hälsoledarna. De pengar det kostar per år är mindre än 15 procent av felkalkyleringarna för simhall, fästningsbad och badplatser inom kommunen.

Det är självklart att socialnämnden kan ”pusha” för detta i budgetarbetet om man verkligen vill. Seniorerna förväntar sig att detta löser sig på bästa sätt. Alliansen inom kommunen måste stå upp för sina seniorer.

Styrelsen, SPF seniorerna Varberg