Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Rik. Är allt bara för de som har pengar? Bild: Fredrik Sandberg/TT

Bara för de med pengar?

Hur ser framtiden ut?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Är det så att bara de som har råd att köpa sig en bostad som ska ha rätt till ett boende? Övriga hänvisas till baracker, tält och övergivna husvagnar utanför tätorter?

Är det så att de som har pengar och kan köpa sin sjukvård, medicin för vård och de övriga får lida och eller dö av sin sjukdom? Eller hänvisas till välgörenhet av sjukvård utan gränser?

Är det familjen som själva ska ta hand om sina barn och gamla för att man inte har råd med barnomsorg eller äldreboende?

Ska bara de som har råd att betala skolavgifter och andra kostnader för att studera ha möjlighet att utveckla sina kunskaper och förmågor? Tänk att inte ha råd att kunna ge dina barn bra mat och kläder och en bra och trygg barndom.

Ska de som har en högre status i samhället kunna köpa sig fria eller utnyttja sin ställning för att slippa rättvisan?

Ska de som inte har råd att gå till tandläkaren få gå med ruttnade tänder och ständig tandvärk? Eller hänvisas till tillfälliga gratis behandlingar av godhjärtade tandläkare?

Tänk om du när du skadas i ditt arbete eller blir arbetslös hänvisas till din egen förmåga att försörja dig genom din familj. Har din familj inte råd att hjälpa dig hänvisas du till tiggeri. Tiggeri är ett förbjudet område som kan kräva tillstånd. Att gå i pension har man inte råd med trots att man är trött efter ett långt och slitsamt arbetsliv.

Att politiskt kunna påverka för att undvika en beskriven samhällsutveckling kallas det för vänsterpolitik?

Frågande?