Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bättre med ett alternativ, än inget alls i Källsjö, anser insändarskribenten. Bild: Thore Leykauff
Bättre med ett alternativ, än inget alls i Källsjö, anser insändarskribenten. Bild: Thore Leykauff

Bättre med ett alternativ, än inget alls i Källsjö

För den som inte har bil är affärsidén väl genomtänkt.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Ska Källsjöbornas matpengar inte gå till någon på orten?" (13/4)

För att besvara den fundersamma person som var kritisk mot en självbetjäningsbutik i Källsjö eftersom pengarna inte gynnar orten, vill jag besvara tillbaka med att allt inte behöver gynna orten själv.

För alla invånare i Källsjö finns idag inget alternativ än att med bil färdas till närmsta butik, drygt en mil utanför Källsjö. Det finns inte många andra alternativ att handla sin varor. För pensionärer och äldre som inte har tillgång till egen bil eller lika lätt kan ta sig hemifrån för att handla mat, är denna affärsidé väl genomtänkt. Med tanke på att det gula lågpris-huset finns i närheten, skulle en bemannad affär inte löna sig i Källsjö då det skulle bli för mycket omkostnader. Att ha en obemannad affär medför istället inga omkostnader.

Alla företag skall överleva på ett eller annat sätt, så även Lifvs Scandinavia. Deras affärsmodell med låga omkostnader är en mycket genomtänkt idé. För hur många andra företag från Källsjö med omnejd har framfört eller genomfört denna hållbara idé tidigare, i så fall får ni gärna höra av er tillbaka.

Positiv till att utveckla landsbygden