Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Tullbroskolans elevråd bjuder in kommunrådet Per Svensson (S) till ett lunchmöte om skolmaten. Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT
Tullbroskolans elevråd bjuder in kommunrådet Per Svensson (S) till ett lunchmöte om skolmaten. Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Att jämföra med maten för 30 år sen är väl att ta i, Per Svensson

Allt vi vet är att maten är sämre än förra mandatperioden.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Skolmaten är fantastisk i Falkenbergs kommun"

Allt var inte bättre förr, enligt Per Svensson. Vi jämför inte med hur maten var för 30 år sedan. Allt vi vet är att maten vi får är sämre än den vi fick förra mandatperioden. Och då reagerar vi.

På Tullbroskolan är det vissa dagar så få som 50 procent av eleverna som äter i matsalen. Enligt elevrådets enkätundersökning är det enbart 38 procent av eleverna som äter varje dag. 73 procent av eleverna går ibland in till stan och äter och 13 procent svarar att de alltid går in till stan och äter. Detta måste åtgärdas. Då hjälper det inte med jämförelser och slutsatser om hur det var förr. Det som behövs är att någon agerar. Då kommunen fortsätter med nedskärningar och handlingsplaner är det vi, eleverna, som blivit tvungna att agera. Medan politikerna sitter vid sina skrivbord är det återigen eleverna som blir påverkade av deras, till synes, ogrundade beslut.

Vi förstår att nedskärningar ibland måste genomföras och att politikerna tycker att detta är det minst dåliga alternativet. Men när vi elever försöker visa på felen i dessa beslut så får vi ingen respons. Trots ett antal mejl och samtal från flera olika skolor vänder kommunen ryggen till och hänvisar till framtida styrelsemöten och liknande. Men samtidigt som vi väntar fortsätter problemen.

Då vi också tycker att framtidstro och en öppen dialog är viktigt, så vill ta tillfället i akt att bjuda in dig till ett lunchmöte här i vår matsal med oss i elevrådet.

Med vänlig hälsning

Tullbroskolans elevråd