Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Boendestöden är till för att främja andras mående och som ett stöd i vardagen, skriver insändarskribenten. Bild: Fredrik Sandberg/TT
Boendestöden är till för att främja andras mående och som ett stöd i vardagen, skriver insändarskribenten. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Att belägga boendestöd med en fast avgift är obegripligt

Varberg har blivit ett samhälle för välbärgade personer.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Att sätta ett pris för boendestöd för dem som kanske står längst från arbetsmarknaden, har dålig ekonomi och kanske har ett instabilt mående är absurt. Boendestöden är till för att främja andras mående och som ett stöd i vardagen. Få personer i rätt riktning.

Att då belägga dessa individer med en avgift på cirka 300 kronor för tjänsten är så fel. Då kanske personerna måste avsäga sig sitt stöd, för att man inte upplever sig ha råd. Ekonomin är redan pressad för många.

Varberg har blivit ett samhälle för välbärgade personer och staden har också blivit ett klassamhälle. Varför kan politikerna inte bara främja ett samhälle för alla? Ska vi störa bort de svaga? Hur ska ni stötta och behandla personer i kommunen som lider av psykisk ohälsa ?

Jag hoppas politikerna kan tänka om i frågan.

Boendestödjaren