Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Christoffer Bergenblock, Centerpartiet. Bild: Staffan Gustafsson
Christoffer Bergenblock, Centerpartiet. Bild: Staffan Gustafsson

Ansvar före populism

Christoffer Bergenblock svarar på kritik från Bertil Jagebro i Veddige.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

Oroande samhällsutveckling för landsbygden

Det är kanske symptomatiskt att Bertil Jagebro i sitt nya inlägg inte väljer att kommentera sina tidigare felaktiga påståenden kring stödet för Centerpartiet. Sanningen var ju faktiskt att stödet ökat efter såväl valet som Januariavtalet. För att flytta fokus kommer han nu istället släpandes med citat från 2013 och en tirad av avledande frågor.

Den tidigare gratulationen till kommunalrådsposten övergick också snabbt till ett ifrågasättande när Jagebro insåg att hans egna önskemål inte var de mest prioriterade. Istället för att sänka skatten kommer jag nämligen fokusera på utveckling i hela kommunen, grön omställning, samt öppenhet, tolerans och inkludering.

För att återgå till Jagebros många frågor verkar dessa i huvudsak handla om trygghet och landsbygdsutveckling. Jag kan utifrån Centerpartiets sida svara att båda frågorna är prioriterade och jag vet att så är fallet även hos övriga allianspartier i Varberg.

För att skapa ett tryggt samhälle behövs en kombination av sociala åtgärder och polisiära insatser. Just vad gäller bränderna i Varberg, så har kommunen, bostadsbolaget och polisen haft ett bra och tätt samarbete för att komma till rätta med problematiken. Den generella bilden som vi i kommunledningen får när vi träffar polisen är glädjande nog att Varberg är en mycket trygg kommun att leva och bo i.

Vad gäller landsbygdsutveckling är det en fråga som ständigt finns på agendan, vilket märks i både förslag och reella satsningar såväl på riksplan som i kommunen. Inte minst i Veddige – där Jagebro själv bor – har det gjorts stora satsningar under de senaste tio åren i olika offentliga anläggningar och platser. Det som däremot har gått trögt är bostadsbyggandet, men där lovar jag att vi driver på ifrån Centerpartiets sida. I Veddige precis som i resten av kommunen.

Jag tror att Bertil Jagebro egentligen är väl medveten om Centerpartiets stora engagemang i de här frågorna och att vi inte bara nöjer oss med att prata utan också ser till att få saker uträttade. Vi har av naturen alltid varit ansvarstagande, så det är ingen slump att vi just nu är Sveriges mest inflytelserika parti genom att vi sitter med och styr i 200 av 290 kommuner och i 19 av 21 regioner, samt har ett starkt inflytande över regeringspolitiken. För oss centerpartister är det helt enkelt viktigare med ansvar än populism!

Christofer Bergenblock (C)

Kommunalråd i Varberg