Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Vi patienter behöver teamet på onkologimottagningen för behandling, stöd och vägledning, skriver insändarskribenten. Bild: Isabell Höjman/TT
Vi patienter behöver teamet på onkologimottagningen för behandling, stöd och vägledning, skriver insändarskribenten. Bild: Isabell Höjman/TT

Agera nu! Säkra vården som räddar mitt liv!

Det finns inte ord för att beskriva vilket stöd jag och min familj får av vår sjuksköterska och läkare.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på "Vem har ansvar för cancervården i Halland?"

Jag har cancer som inte kan botas, jag får behandling för att hålla den i schack. För mig och min familj är onkologimottagningen i Varberg en livlina. Nu läser jag att bemanningsläget varit kritiskt under lång tid, att onkologerna har sagt upp sig, att inga rekryteringar har gjorts trots att sjukhusledningen haft god tid på sig och att inga planer finns för att upprätthålla patientsäkerheten. Sjuksköterskorna är oroade och undrar vart alla patienter ska hänvisas.

Det finns inte ord för att beskriva vilket stöd jag och min familj får av vår sjuksköterska Karin och läkare Mats. I den resa som varit vår värsta mardröm har de lotsat oss hela vägen och fått oss att känna oss trygga. ”Målet är att du ska leva med så god kvalitet som möjligt, så länge som möjligt”, säger Mats vid varje besök. Och vi vet att det som kan göras för mig görs på bästa sätt. Vilken ro det ger oss!

Min värsta fiende är oron. Jag kan ha ont, men smärtan är ingenting mot när oron gnager. När hela ens tillvaro kastas omkull är kontinuitet och tillit oerhört viktigt. Tyvärr är vi många cancerpatienter som i dag får behandling i Varberg och även många som väntar på behandling. Vi alla behöver teamet på onkologimottagningen för behandling, stöd och vägledning. Därför blir jag förtvivlad över att sjukhusledningen och politiker valt att inte agera, det känns vårdslöst och nonchalant.

Jag ber er politiker, agera nu! Prata med personalen. De vet vad som behöver göras. Rädda en enastående verksamhet som räddar livet på mig och många andra varje dag!

Jennie Burström