Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Erland Linjer (M). Bild: Annika Karlbom
Erland Linjer (M). Bild: Annika Karlbom

10 av 13 i nämnden röstade för besparingen

Två dagcentraler stängs.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Stäng inte dagcentralerna

Torsdagen den 25 juni hade vi socialnämnd. Då passerade vi det hundrade beslutet för i år. I beslut 107 var alla partier i nämnden eniga. Förutom två. Två av allianspartierna. Det var första gången i år. Jag vill inte kalla det schism, vilket antytts i media. Alliansen i socialnämnden har i år varit eniga i 106 av alla beslut som tagits. Beslut 107 handlade om ifall vi har råd att med skattepengar subventionera luncher som kostar upp till 225 kronor per portion. Vid röstning i frågan blev resultatet att 10 ledamöter av 13 beslutade att så kan vi inte fortsätta.

Beslutet innebär att vi stänger två dagcentraler. En i centrala Varberg, Apelvikshöjd, där det i snitt serveras 34 portioner per dag och Storegården i Tvååker med 13 portioner per dag. I centrala Varberg serveras det på Östergården och Södertull nästan 250 portioner per dag. Båda dessa centraler finns kvar och ligger mitt i staden. Ekekullen i Rolfstorp med 13 portioner, kommer att ha öppet som vanligt förutom på helger. Kungsängen i Kungsäter kommer att ha öppet som vanligt.

Besparingen beräknas till cirka 2 000 000 per år. 13 portioner per dag försvinner i Tvååker och ytterligare 13 på helgdagarna i Rolfstorp.

Erland Linjer (M)

Ordförande socialnämnden

Varberg