Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Horisonten vid Skrea strand Bild: Daniel Molund
Horisonten vid Skrea strand Bild: Daniel Molund

Överfullt på badbryggan vid piren

Har dessa ungdomar inte hört talas om pandemin?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Jag har tidigare, bland annat förra året, skrivit att det varit önskvärt att det satt skyltar vid bryggorna som talade om att det är olämpligt att solbada på själva platån. Inget har naturligtvis hänt.

Igår lördag besökte jag piren med flera timmars mellanrum. Tyvärr låg det 8-10 falkenbergsungdomar i 25-års åldern där hela tiden. På en yta som är ca 15 kvadratmeter. Där man skall byta om vid bänkarna och torka sig efter badet.

Och pandemi, har dessa ungdomar inte hört talas om den? Det gick inte att bara gå förbi dem, då hade avståndet varit mindre än 0,5-2 meter. Än mindre gå till en bänk för att byta om, då hela golvet var täckt med människor.

Så istället för att ligga på de enorma gräsytor som finns längs hela piren låg man i vägen för alla andra som ville bada och inte bli smittade.

De tyckte säkert att de var unga, tuffa och snygga men istället skämde dom ut sig, genom att inte bry sig det minsta om andra badgäster eller pandemin! Inte förstod de heller att det är mjukare att ligga på gräset än betongen (och mer plats)!

Hade kommunen satt upp skyltar att man inte får solbada på själva bryggan så hade mycket varit vunnit. Kanske det kommer till sommaren 2022?

Förresten fungerar inte termometern på piren. Fast det har den gjort i nästan en månad, så det är ju ändå någon form av rekord.

Solaglaning