Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Glädjen är stor att gå till matsalen och träffa andra vid sin måltid, skriver insändarskribenten. Bild: Annika Karlbom
Glädjen är stor att gå till matsalen och träffa andra vid sin måltid, skriver insändarskribenten. Bild: Annika Karlbom

Öppna Restaurang Höjden nu!

Varför ska det ta så lång tid?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Öppna omgående matsalen på Höjden. Vad är problemet? Det är en sådan liten kostnad och ekonomin är ju god nu. Det finns en matsal och ett fungerande kök för att servera mat. Kommunen har tagit över Södertulls kök och lagar maten i egen regi. Vad är det som gör det så besvärligt att leverera till Höjden och måste ta sådan tid att starta upp?

Glädjen är stor att gå till matsalen och träffa andra vid sin måltid. Glädjen varade inte länge för nu när det ska dröja flera att månader att öppna matsalen igen. Linjers svar i radion att det blir nästa år när pengarna finns.

Alliansens agerande att stänga matsalen Höjden har skapat ett stort politikerförakt. Kommunens ledning har en stor plånbok med många olika fack med pengar. Socialnämnden har fått alldeles för lite pengar i sitt fack. Det var kommunledningens ansvar som tilldelade socialnämnden för lite pengar. Det har blivit en omöjlighet för nämnden att klara sin budget. Om man tittar på rikets budget är Varbergs kommuns socialnämnds budget 165 miljoner lägre räknat på invånare än rikets socialnämnder år 2020.

Skatten har legat kvar på samma summa 20.33 per 100 kr sedan 2012. Varberg har lägst skattesats i Halland. Detta har väl gjort att äldreomsorgen och skola inte har kunnat få tillräckligt med pengar i sina fack/plånboken.

Är detta att ta ansvar för kommunens utveckling? Så som Ann-Charlotte Stenkil skrev i sin insändare om restaurang höjden den 30 augusti ”Vi borgerliga partier tar ansvar för kommunens utveckling”.

Utvecklingen verkar att inte gälla oss äldre.

Regeringen vill satsa på äldreomsorgen nästa år med många miljoner. Lena Hallengren säger att äldre är värda mer. Hoppas att det finns med i Alliansens budget för 2022.

Ingrid Wackerberg