Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En filt värmer en av de flyktingar som försökte ta sig över gränsen från Turkiet till Grekland i mars 2020. Bild: Emrah Gurel
En filt värmer en av de flyktingar som försökte ta sig över gränsen från Turkiet till Grekland i mars 2020. Bild: Emrah Gurel

Öppna era hjärtan – det var då det

Har man sett vad som händer ute i världen?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Öppna era hjärtan! Det var då det. Nu står nästan alla partiföreträdare upp och talar om för oss att vi visst inte är nöjda med migrationspolitiken. Vi måste byta ut regeringen eftersom Sverige är riktigt, riktigt illa ute – för att citera Åkesson på pressträffen den 13 april.

Min enkla fråga är: Har man sett vad som händer ute i världen, i synnerhet i de krigförande länderna? Har man sett hur illa barnen far? Har man sett hur våldet eskalerar i olika delar av världen? Har man sett hur klimatpåverkan och hunger breder ut sig? Om detta kan man se dagligen i nyhetsmedia.

Tänker man då: Javisst är det synd om dem men hit kan de inte komma, vi har inte resurser att hjälpa en massa flyktingar, det måste ju var och en förstå!

Vill vi, svenska folket, verkligen stoppa all invandring, vad är det som är så farligt? borde inte Sverige ha råd med ett perspektiv med humanitet i fokus. Tänk på de unga människor som invandrar till oss, tänk vad många av dem kanske skulle kunna uträtta för att hjälpa Sverige framåt på olika områden.

Ole A