Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Smörgås och frukt och grönt under lunchtid är bättre än chips och godis, tycker Tullbro föräldraförening. Bild: Jessica Gow/TT
Smörgås och frukt och grönt under lunchtid är bättre än chips och godis, tycker Tullbro föräldraförening. Bild: Jessica Gow/TT

Öppna cafét på Tullbroskolan igen vid lunchtid

Föräldraföreningen: Vi ser hellre att eleverna äter smörgås än godis.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Vi i Tullbro Föräldraförening vill med anledning av att skolcafét på Tullbroskolan har stängt mellan 11:00-13:00 öppet framföra vår åsikt gällande detta.

I sak är vi eniga om att eleverna ska äta i matsalen där det serveras riktig mat som dessutom är gratis. I den bästa av världar ska alla barn äta där varje dag.

Det som tyvärr hänt på Tullbroskolan är att barnen istället för att äta en smörgås i caféet, inte heller går till matsalen. De som har råd äter i stan (pommes, pizza eller annan snabbmat) och de som inte har råd har med sig chips och chokladkakor till skolan redan på morgonen.

Eftersom caféet drivs utan vinst kan de köpa en smörgås för motsvarande en chokladkaka i en butik. Vi ser hellre att de äter en smörgås än godis.

Dessutom har vi nu en större mängd elever som hänger i stan istället för på skolan.

Det som också försvunnit är samspelet mellan elever och personal på skolan under lunchrasterna. Tidigare valde många lärare och annan personal på skolan att dricka kaffe vid caféet under lunchen vilket gjorde att man umgicks med eleverna på ett naturligt och avslappnat sätt. Detta har i och med caféets stängning upphört.

Det har också kommit till vår kännedom att trots stängning har antalet elever som äter i matsalen inte ökat. Inte heller har försäljningen i kiosken minskat. Många elever väljer att köpa sin macka innan kl. 11:00 och lägger den i sitt skåp. Detta innebär att det nu äts mat i olika delar av skolan istället för i matsalen och i cafét. De elever som arbetar i kiosken har dessutom fått en oerhört mycket stressigare uppgift då kön nu ringlar sig lång på förmiddagsrasten.

Vår önskan är med anledning av ovanstående att man öppnar upp caféet igen under lunchtid. Ett förslag är att man under denna tid på dagen endast erbjuder frukt och smörgås.

Tullbro Föräldraförening