Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sveriges klimatminister går helt i SD:s ledband och försvarar en politik med ökade fossilutsläpp, skriver insändarskribenten. Bild: Janerik Henriksson/TT
Sveriges klimatminister går helt i SD:s ledband och försvarar en politik med ökade fossilutsläpp, skriver insändarskribenten. Bild: Janerik Henriksson/TT

Ökade fossilutsläpp och en p-skiva i Varberg

Än finns det tid att säga stopp.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Liberalerna leverera på det vi har lovat” och ”Liberalerna gick till val på viktiga sakpolitiska frågor”

Tobias Carlsson (L) har svarat på min insändare angående politikerförakt. Han skriver att Liberalerna och Sverigedemokraterna står långt ifrån varandra ideologiskt men att Liberalerna genom att ingå i en kommunal regering tillsammans med SD har fått behålla p-skivan i Varberg.

Cecilia Rönn har svarat på min insändare angående slopad klimatbonus och minskat bistånd. Hon skriver att ”Liberalerna har gjort starkt avtryck och levererar på det vi lovat”.

Tyvärr, Cecilia Rönn, saknar ditt svar trovärdighet. Vår klimatminister Romina Pourmokhtari (L) var till helt nyligen ordförande i Liberala ungdomsförbundet och argumenterade då för en helt annan miljöpolitik än den hon nu driver som minister. På en fråga i Dagens Nyheter 16/11 om hon är emot regeringens politik, som är helt annorlunda än den hon argumenterade för tidigare, svarar hon att ”vi behöver få igenom de propositioner vi lägger fram i riksdagen och det är en verklighet jag måste förhålla mig till”.

När Maldivernas miljöminister på klimattoppmötet i Egypten beskriver att alla färskvattenkällor i landet har förorenats av saltvatten och att alla öar sakta håller på att ätas upp av havet, och då kritiserar Sveriges klimatpolitik med ökade fossilutsläpp, svarar vår klimatminister att hon tror att omvärlden har förståelse för att Europa befinner sig i en svår situation.

Sverige har i dag en regering som styrs av Sverigedemokraterna, ett parti som förnekar att vi befinner oss i en klimatkris. Sveriges klimatminister går helt i SD:s ledband och försvarar en politik med ökade fossilutsläpp. Är det detta som innebär att Liberalerna har gjort starkt avtryck och levererar på det vi lovat?

Och i Varberg. Vad säger alla ni kloka personer som röstade på Liberalerna i höstens val? Än finns det tid att påverka era politiker och säga stopp. Eller – eftervärldens dom blir hård:

”Vad hände med Liberalernas ideologi i Varberg?”

”De sålde den.”

”Vad fick de betalt?”

”En kommunalrådspost till Tobias Carlsson – och en p-skiva.”

Gunnar Törnqvist

LÄS OCKSÅ: Liberalerna gick till val på viktiga sakpolitiska frågor

LÄS OCKSÅ: Liberalerna levererar på det vi har lovat