Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Öka personaltätheten i äldreomsorgen

Allt färre ska i dag hinna med allt fler arbetsuppgifter.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Med endast några veckor kvar till valet känner jag både en oro och förväntan. Hur kommer det politiska styret att se ut i Falkenbergs kommun de kommande åren? Hur kommer det att se ut för de som bor el behöver omsorg i Falkenbergs kommun de kommande åren?Hur kommer det att se ut för alla som arbetar inom omsorgen i Falkenbergs kommun de kommande åren?

Socialdemokraterna i Falkenbergs kommun vill att det anställs fler personer inom äldrevården. I dag ska allt färre personer hinna med allt fler arbetsuppgifter. Byråkratin ökar och de som arbetar direkt med de boende blir färre. Vi vill att personalen ska få en bättre arbetsmiljö. På så vis tror vi att arbetet inom omsorgen ska bli mer attraktivt. Vi tror att om personalen mår bra kommer de som behöver omsorg att få en bättre o tryggare vård.

I en rapport som fackförbundet kommunal gett ut konstaterar man att arbetsvillkoren inom den kvinnodominerade sektorn är långt ifrån lika bra som inom den mansdominerade sektorn, t ex inom byggnads. Där konkurrerar arbetsgivarna med höga löner, bra villkor, god arbetsmiljö och attraktiva arbetstider.

Är det så konstigt att allt färre väljer att utbilda sig till yrken inom omsorgen?

Kerstin Rosell (S)