Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Återinför huvudled på Birger Svenssons väg

Problem är, och har varit under en längre period, att kommunen gjort det svårt att förstå trafikreglerna

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Trafiksituationen i Varberg är verkligen inte optimal. Problem är, och har varit under en längre period, att kommunen gjort det svårt att förstå trafikreglerna och resultatet blir att de inte följs. En devis som gäller numer är att man verkligen vill orsaka en olycka och samtidigt veta man har rätt så följer man helt enkelt högerregeln i Varberg. Poängen, som jag förstår det, är att minska biltrafiken men trots viljan har resultatet blivit ett annat, trafiken har ökat till centrum och kommer troligen fortsätta göra det varefter Varberg växer.

Sverigedemokraterna tror att det bästa sättet att lösa denna situation, innan en allvarlig olycka inträffar, är att helt enkelt simplifiera trafiken. Återinförandet av huvudled på Birger Svenssons väg är en bra start på att göra reglerna mer lättförståeliga för trafikanterna. Man skulle även kunna tänka sig trafikljus vid vissa ställen för att minska köbildning under rusningstiden samt under sommaren.

Är reglerna enklare och mer begripliga kommer dessa följas i större utsträckning samtidigt får vi en tryggare trafiksituation med förhoppningsvis även minskad risk för olyckor. Lyckas man med enklare regler blir upplevelsen att köra bil i Varberg, både för turister och boendes i kommunen, positivare och det är bra för kommunen.

För att uppnå detta måste politiken bli tydligare med intentionerna hur trafiken skall fungera.

Olle Hällnäs & Erik Hellsborn (SD)