Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ljud från tunnelbygget stör även i söder, skrive insändarskribenten. Bild: Dick Gillberg
Ljud från tunnelbygget stör även i söder, skrive insändarskribenten. Bild: Dick Gillberg

Även vi i söder får nattsömnen störd av tunnelbygget

Boende i norr vann kampen om den åtråvärda ljuddämparen.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

artikeln ”Grannar till tunnelbygget i Breared kan inte sova på nätterna”

Efter ännu en natt utan sömn på grund av ljudnivåerna från tunnelbygget läser jag i HN att man flyttat fläktarnas ljuddämpare från södra till norra mynningen eftersom ”många bor i närområdet”.

Boende i norr vinner alltså kampen om den åtråvärda ljuddämparen (och nattsömnen). Vi (något färre) som bor i söder må tiga och lida.

Då jag inte erhållit av Trafikverket utlovad bullermätare, har jag använt min egen mobilapp för mätning av ljudnivåer nattetid.

Vid samtal med Trafikverkets kontaktperson menade denne att det förmodligen är fåglar som ger de höga nivåerna i mina mätningar. Personen jag talade med medgav dock att han aldrig vistats vid tunnelbygget efter avslutat arbetstid (18.00) vilket kan vara en orsak till det mindre begåvade uttalandet.

Trafikverket hänvisar också till att vi som bor vid södra mynningen inte har det värst, men att det bullrar ännu mer någon annan stans, är i sanning en klen tröst.

Jag hoppas man kan rekrytera utsövda vikarier för lärare, vårdpersonal etc. från tunnelns norra mynning, när vi som bor vid den södra inte klarar fler sömnlösa nätter.

I kommunhuset kanske personalen kan ta sig en tupplur vid sina skrivbord om någon till äventyrs fått sin nattsömn störd, vem vet?

Boende vid södra mynningen

LÄS MER: Grannar till tunnelbygget i Breared kan inte sova på nätterna