Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Varför inte vänta med att välkomna turisterna tills att pandemin är över eller smittspridningen drastiskt har minskat? undrar insändarskribenten. Bild: Alastair Grant
Varför inte vänta med att välkomna turisterna tills att pandemin är över eller smittspridningen drastiskt har minskat? undrar insändarskribenten. Bild: Alastair Grant

Är pandemin över?

Hur kan turister välkomnas hit?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Sommargäster välkomnas till Varberg – på en genomtänkt sätt

Hur tänker Stenkil om coronapandemins risker i Varberg? Läste i en debattartikel i HN i förra veckan, att hon välkomnar alla turister till Varberg – om man var frisk. Hur skall man veta detta, när smittan finns i kroppen flera dagar innan den bryter ut? Är 70+ med flera kroniska sjukdomar och har därför tagit coronan på största allvar. Har inte träffat några bekanta eller gått i affärer för att handla mat, utan beställt det på nätet.

Jag är så förvånad över att Stenkil önskar att få hit turister från olika kommuner och orter, som kan dra med sig smittan till oss i Varberg. Varbergs kommun har redan idag flest smittade i hela Halland – räcker inte det inte med detta? Varför inte vänta med att välkomna turisterna tills att pandemin är över eller smittspridningen drastiskt har minskat?

Hur ska Varbergs Sjukhus kunna ta hand om de som kommer hit om de blir sjuka i covid-19? Har inte sjukvården tillräckligt att göra med de redan smittade patienterna vi har i Varberg?

Jag anser att Varbergs kommun är väldigt naiv som tror att denna pandemi är över och att folk har förmåga att självmant anpassa sig efter läget. Gör något för oss 70-plussare, för vi vill också leva.

Det nämns ofta att samhället under denna tid ska skydda de äldre. Då varje besökare i kommunen är en extra och onödig smittorisk, verkar Stenkil snarare prioritera att skydda restauranger och näringslivet än de äldre invånarnas liv.

70 plus