Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Varför ger fotvård och kinesiologi rätt till friskvårdsbidrag och inte motorsport? Det undrar insändarskribenten. Bild: STEVEN GOVERNO
Varför ger fotvård och kinesiologi rätt till friskvårdsbidrag och inte motorsport? Det undrar insändarskribenten. Bild: STEVEN GOVERNO

Är motorsport inte pk nog för friskvårdsbidrag?

Att köra ett pass gör mig genomsvettig, fysisk slut och andligt stärkt.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Som kommunalanställd har jag rätt till friskvårdsbidrag med 1500 kr/år. Jag kör roadracing och tränar på Falkenbergs Motorbana cirka tio gånger per år till en kostnad av 400 kronor per gång. Att köra ett pass om 90 minuter gör mig genomsvettig, fysiskt slut och andligt utomordentligt stärkt. Jag mår helt enkelt prima efter en träningskväll!

Men, denna typ av träning berättigar inte till ersättning via friskvårdsbidrag. Däremot är det ok med akupressur och akupunktur för avslappning, balansträning, bastubad, cheerleading, chiball (övningar till musik med mjuka bollar), floating rest, fotbad, massage, hydroterapi, kallbad, kinesiologi, kostrådgivning, ljusterapi, meditation, mindfulness, osteopati, reflexologi, rosenterapi, saltrum som avslappning, skrattgympa, vibrationsträning samt sist men inte minst örtbad! Säkerligen fina aktiviteter men för mig helt obegripliga! Kinesiologi, vad sjutton är det? Och skrattgympa; allvarligt??? Och hur trött och svettig blir man av fotbad och rosenterapi?

När jag på skoj sa till mina vänner att ”Jag har just varit på fotvård, och funderar på om jag ska välja vibrationsträning eller chiball nästa friskvårdsbehandling?” bröt de ihop fullständigt, de skrattade länge! Kul för dem, men jag blir upprörd! Vad är det här för idioti? NÅGON, snälla, förklara så jag förstår varför ridning, chiball, golf och reflexologi är bidragsmässiga sysslor, men roadracing och motocross inte är det! Har det att göra med att motorsport inte är pk?

Magnus Mossberg

kommunalt anställd och fattig roadracingförare