Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alla pengar som Agape fick har gått till hyror. Bild: Martina Holmberg / TT
Alla pengar som Agape fick har gått till hyror. Bild: Martina Holmberg / TT

Är M bara dåliga förlorare?

Överklagandet av Agapes pengar är närmast löjligt.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Apropå

artikeln "Agapebeslutet överklagas till högre instans"

Det är pinsamt att några från M överklagar beslutet om att ge Agape pengar som togs för precis ett år sen. Det handlar alltså om statliga pengar som kommunen fick för att underlätta för de ensamkommande att kunna bo kvar i kommunen. Nu ett år senare kan vi se hur det har gått.

1. Alla pengar har används till hyror, så att ett drygt tjugotal ungdomar har kunnat bo kvar i kommunen, och studera vidare på PS och Komvux. Om bara ett år eller två är de färdiga, och kan ge sig direkt ut i arbetslivet. I just Varberg. Många utbildar sig inom hantverksyrken och inom vården. De flesta i praktiska yrken med stor personalbrist.

2. Redan i sommar har många arbetat för fullt, gjort nytta och betalat skatt. De jobbar just nu inom äldrevården, inom restaurangbranschen, och liknande.

Har du ätit jordgubbar i sommar så har du garanterat haft glädje av alla som jobbat på Vareborg.

3. Utan dessa ungdomar hade det varit ännu större brist inom framför allt vården. Det är svårt att förstå hur man kan vara negativ till detta. Dessutom är som sagt redan pengarna använda på ett sätt som varit till stor nytta för Varberg.

När några från M nu väljer att överklaga igen, blir det därför närmast löjligt. Resultatet blir ju bara ett slöseri med skattepengar, och det späder även på politikerföraktet. Dessutom gynnar man de mörka krafter som inte förstår nyttan av att ta emot nya varbergare.

Man försöker alltså vinna politiska poäng, även om det ökar motsättningarna mellan olika grupper. Är det det som är det verkliga syftet, eller är de bara dåliga förlorare?

Björn Mellquist