Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I Göteborgs hamn hyrdes gästarbetare in för fyra kronor i timmen, skriver insändarskribenterna. Bild: Meli Petersson Ellafi
I Göteborgs hamn hyrdes gästarbetare in för fyra kronor i timmen, skriver insändarskribenterna. Bild: Meli Petersson Ellafi

Är fyra kronor i timlön okej?

Vi förespråkar ökad trygghet, mer demokrati och sociala reformer.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Svar

på ”Varför släpper C i Varberg in tvivelaktiga populister?

I Göteborgs hamn hyrdes gästarbetare in för fyra kronor i timmen. De tvingades äta konserver och bo i containrar. På byggen jobbar gästarbetare för en tredjedel av kollektivavtalet. Tycker signaturen ”Väljare i Varberg” att detta är okej?

Tycker signaturen att förekomsten av parallellsamhällen med egna lagar och regler är okej, eller att vi ska acceptera hedersrelaterat förtryck? Det tycker iallafall inte vi och det är runt dessa frågor vi formulerar vår politik på detta område.

Tycker signaturen att det är okej att människor bor i kalla garage eller på offentliga toaletter i Varberg? Det tycker inte vi så vi har tryckt på att det skall skapas ett natthärbärge i Varberg. Och folkomröstningar är vi väldigt positiva till. Vi tycker folkviljan ska råda.

Signaturen är rädd för att vi ska ”härja fritt” i olika nämnder i Varberg. Vi förespråkar ökad trygghet, mer demokrati och sociala reformer. Det är därför vi gjorde ett så bra valresultat i vårt allra första val, eftersom just denna sociala inriktning efterfrågas av väljarna.

Och när det gäller populism (förenklade lösningar på svåra problem) så är det nog snarare de privatiseringsivrande partierna som bör tituleras så. Eller de partier som hyr in svindyra konsulter i parti och minut. De vill ju inte lösa frågorna själva, utan hittar förenklade lösningar genom att lämna över frågan till någon annan.

Signaturen tycks inte gilla samtal och samarbeten. Tråkigt tycker vi. Vi samarbetar gärna med andra och hittar gärna gemensamma lösningar när det är möjligt.

Maria Andersson 24:7

Bo Dahlgren 24:7

Ann-Louise Johansson 24:7

Ingemar Ericsson 24:7

Bengt Johansson 24:7